Vi som jobbar här

Lena…

…även kallad chefen, och ”mamma” till hela Barnens Handelsbodskonceptet.

Förutom att jobba i och med butiken spenderar hon helst tid med familj och vänner. Eller kanske ännu hellre på hästryggen. Eller med raska promenader och hörbok i öronen!

Hon är stolt mor till sönerna Jonatan född -89 och Pontus född -91. Och numera kanske ännu stoltare FARMOR till de alldeles underbara tvillingpojkarna William och Conor. I hemmet finns mannen Jörgen. Och allt som oftast ett gäng vänner som bjuds på smarriga middagar! 

Maria…

…lillasyster till Lena och Handelsboden trogen sedan 2001! Bor ett stenkast från jobbet och är Lenas högra hand.

Ses gärna stavandes längs Rönningesjön, fixandes med hus och hem eller på yogamattan. Familjen består av maken Magnus samt (numera utflyttade) Elvira född -98 och Fabian född -00. Kvar i huset finns dock schäferhunden Kråke och malletiken Tyra. Längtar alltid efter sommaren och framförallt till sommarstället i Söderhamns skärgård. Eller till stugan i Leksand.

Pirjo…

…är upphittad av vår mamma! De hamnade på samma buss och började prata och vips hade mamma headhuntat Pirjo till Handelsboden. Hon har ett förflutet som bland annat butiksägare i Katrineholm och kan det mesta om det mesta. Hon har en stor familj – maken Lelle, tre barn och fem alldeles egna supergulliga barnbarn!!

Och så vår extrapersonal…

Jonatan…

…är Lenas förstfödde och är ju uppvuxen i Handelsboden. Är både pedagog, internationell marknadsförare och skådis. Numera hittas han dock i begravningsbranschen. Men han rycker glatt in som extrapersonal i Handelsboden när vi kallar. Dock upptas tiden nu mest till att gulla med de egna små tvillingpojkarna William och Conor – födda i oktober 2022.

Elvira…

…är Marias dotter, och även hon får rycka in när vi har kris och panik. Hon är vår sångfågel som har gått i musikklass och studerat musikal i både Stockholm och Göteborg. Nu pluggar hon dock Mönsterkonstruktion och design på Stockholms Tillskärarakademi. Och du kan också hitta henne jobbandes extra på Kalaskompaniet.

Karin…

…började som kund en gång i tiden men är numera en av Lenas bästa vänner. Och också sedan många år tillbaka en trogen julpersonal. Annars hittas hon i stallet eller jagandes vilt i skogen med alla sina hundar.

Annika…

…god vän och granne som även hon har blivit en trogen julpersonal. Oerhört effektiv och en mästare på att packa upp våra varor. Egenföretagare och segelfantast. Kallar extrajobbet hos oss för sitt roliga jobb!

Fanny…

…är första barnet i Lenas kompisgäng, men är numera vuxen på riktigt med två alldeles egna barn – Tora och Liv. Började som praktikant i Handelsboden och blev kvar i flera år. Som tur är för oss så gästspelar hon fortfarande då och då, även om hon har ett riktigt jobb i resebranschen, som gruppchef på Expedia.

Ulrika…

…jobbade på riktigt i Handelsboden jättelänge. Fast nu har hon förstås utbildat sig till medicinsk fotvårdare och driver fotbalans.se. Nu får vi bara ha henne på gästspel. Men hon är ALLTD lika välkommen. Som stolt mormor blir det mest som kund numera.

Erica…

…har varit trogen extrapersonal hos oss i över tio år. Är ridkompis med både Lena och Jonatan. Var i flera år kökschef på caféet i grannhuset och är både bagare och kock och har bidragit med smarriga recept i flera böcker. Är till vardags specialistkonsult på Martin & Servera och expert på allt från toapapper till sugrör!